"Zadržati" poletje v vašem domu

Poletje se je prevesilo v drugo polovico in ne bo dolgo, ko nas bo pozdravila jesen. Vsekakor pa še imamo nekaj lepih poletnih dni pred nami in naj se ti zrcalijo tudi v našem domu.

Sproščenost, lahkotnost, brezskrbnost in razigranost poletja se odraža v našem počutju in vsekakor si to želimo prenesti na svoj dom. Najpogosteje "poletno vzdušje" v domovih ustvarimo s pomočjo pisanih šopkov rož, ki jih postavimo ne samo na jedilno mizo ali pult v kuhinji, ampak tudi v dnevne sobe in spalnice.

V nadaljevanju z vami delim še nekaj drugih idej, kako poletno razpoloženje še naprej ohraniti v vašem domu in tako občutek poletja zavleči vse do jeseni.

1. Fotografije nasmejanih obrazov iz dopusta Večino so dopusti že za nami. V času oddiha pa smo vsekakor napravili veliko fotografij. In med njimi niso samo fotografije morja, hribov, znamenitosti (glede na to, kje ste se potepali), ampak tudi vi, ki nasmejani uživate v trenutku. In prav takšno fotografijo dajte razviti in jo postavite v okvir na komodo, mizico ali polico. Lahko pa naredite tudi foto platno večje dimenzije in omenjeno fotografijo obesite na steno - ni nujno, da na stenah visijo samo slike :-)

2. Šopki posušene sivke Vsi smo že videli nešteto fotografij sivkinih polji, kako to nežno vijolično rastlinje cveti in krasi pokrajino. Prav tako pa ste že zagotovo naleteli na čudovite šopke sivke na tržnici ali pa ste morebiti sami nabrali sivko na poljih v okviru različnih festivalov sivke in si z njo polepšali dom. Hkrati pa ne pozabiti, da sivka pomirja in sprošča. V kolikor sivko posušite in naredite šopke, vam bodo ti krasili dom ne samo zadnje dni poletja, ampak vso jesen.

Lahko pa si umislite tudi sivko v lončku in kot lončnica krasi vaš dom. A bodite pazljivi, saj ima sveža sivka še toliko bolj intenziven voj, zato je ne postavite v majhne prostore.

3. Mornarski vzorci in dodatki Modro-bela črtasta kombinacija se lahko zrcali v vašem prtu in kuhinjskih servetah, ali pa modre in bele okrasne blazine popestrijo vašo sedežno garnituro. Lahko se z mornarskimi motivi posteljnine ponesete v občutenje morja in morskega flera. Lahko pa z malimi dodatki, kot so školjke in kosi "mornarske" vrvi okrasite vaš dnevni prostor.

4. Pisane barve namiznih pogrinjkov in kozarcev
V poletnih mesecih so intenzivne, močne in raznolike barve, ki se pojavljajo v oblačilih, modnih dodatnih in tudi dodatkih za dom, pravi "must have". V kolikor želite energijo poletja čim dlje časa občutiti, si omislite pisane kozarce, v katerih postrežete domačo limonado ali ledeni čaj ali pa kak koktajl, ali pa nabavite raznobarvne namizne pogrinjke in tako z igrivostjo in lahkotnostjo še naprej občutite energijo poletja.

Pripravila: Nuša Lazar.