O nas ... Dekorina za vas in vaš dom.


Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1989 pod imenom TRAMPING, katerega del se je kasneje leta 1992 preimenoval v DEKORINA Maribor.

Ena naših ključnih dejavnosti je veleprodaja in prodaja po pošti /kataloška prodaja/ dekorativnih tapetniških tkanin. Oskrbujemo večino slovenskih proizvajalcev oblazinjenega pohištva ter veliko večino zasebnih tapetnikov, avtoprevoznikov in dekoraterjev. Prav tako najdete naše blago v trgovinah z blagom, katere vršijo tudi prodajo dekorativnega tapetniškega blaga in blaga za dekorativne stranske zavese. 

Tkanine uvažamo iz Češke, Španije, Južne Koreje, Kitajske in Kanade.

Sodelujemo z Univerzo v Mariboru - Fakulteto za strojništvo – Inštitut za Tekstilstvo, laboratorij za obdelavo in preizkušanje polimernih materialov, kateri nam vršijo testiranje vseh vrst dekorativnih tapetniških tkanin, ki jih ponujamo v našem prodajnem programu.

Našo dejavnost smo v letu 2019 razširili in dopolnili z novimi storitvami s področja svetovanja pri urejanju in opremljanju doma, uspešnega in praktičnega organiziranja doma kakor tudi posameznikovega vsakdanja, osebnega nakupovanja, kakor tudi svetovanja pri izbiri ustreznega darila in nakupovanja le-tega, organizacije različnih družabnih dogodkov.

Pomembno je slediti družbenemu in gospodarskemu napredku ter temu ustrezno prilagoditi ponudbo storitev, ki jih trg potrebuje. Tako smo v naš tim povabili tudi strokovnjake s področja izobraževanja, projektnega vodenja in vsestranskega poslovnega svetovanja ter naši ponudbi dodali te specifične storitve za izbrane stranke. Omenjene storitve obsegajo projektno vodenje (svetovanje, priprava prijav, vodenje projektov, priprava poročil, koordinacija, evaluacija), poslovno svetovanje (podpora podjetjem pri poslovanju, administracija in birokracija, vodenje zaposlenih, marketinško svetovanje) in organizacijo dogodkov (okrogle mize, konference, gostujoča predavanja, kongresi, izobraževanja, delavnice).

Sedež podjetja je na Glavnem trgu 17/b v Mariboru. Poslovna enota s skladiščem in razstavnim prostorom se nahaja v Polički vasi 27/e (pri Šentilju v Slovenskih Goricah).