Jesensko vzdušje v vašem domu

Leto se je prevesilo v drugo polovico in pozdravljamo jesen. Ta je polna pestrih barv in obilnih plodov matere narave in vse to lahko odlično uporabimo za dekoracijo doma.

Barvita jesen, ko se narava obarva z različnimi odtenki rumene, rjave, rdeče in oranžne barve, je prava inspiracija za notranje oblikovalce, pa naj se to odraža v izboru dekorativnih dodatkov za dom, izbiri tkanin za oblazinjeno pohištvo oz. samega oblazinjenega pohištva, ali izbiri stenskih barv.

V nadaljevanju z vami delim nekaj preprostih idej, kako jesensko vzdušje pričarati tudi v vašem domu.

1. Košare s suhim cvetjem in listjem
Barvna paleta jeseni je ogromna in vse te tople, jesenske barve boste z lahko unesli v svoj dom. V kolikor imate doma kakšno staro košaro, katero ste uporabljali v preteklosti za obisk tržnice, sedaj pa vam je premajhna in neuporabna, jo uporabite za dekoracijo. Košaro lahko postavite kjerkoli v stanovanju na tla (tam, kjer vam po sami kompoziciji prostora ustreza) ter jo napolnite s suhim cvetjem in listjem. Suho cvetje lahko kupite, lahko pa tudi sami kak šopek posušite. Listja pa je sedaj v naravi na pretek - samo na sprehod pojdite in izberite tiste liste, ki vas nagovorijo.

2. Miza polna jesenskega sadja
Vašo mizo lahko okrasite oz. obložite s košaro jesenskega sadja: rdeča jabolka, modro ali belo grozdje, hruške, kutine, ... Ne samo, da bo vaša miza bogato obložena in dekorativno zanimiva, še nenehno boste imeli "opomnik", da je potrebno sadje tudi pojesti in boste tako naredili nekaj dobrega zase in za svoje telo.

3. Buče in kostanji kot del dekoracije
Vsi poznamo te atraktivne fotografije ali scene iz filmov, kjer različne male in velike buče, kostanji in suhe veje ter venci suhega cvetja, krasijo ameriške domove v jesenskem času. Zakaj pa ne bi nekaj teh idej posnemali in jih kot način dekoracije uporabili tudi sami doma

Urejanje doma glede na različne letne čase spodbuja vašo kreativnost in pozitivno vpliva na vaše počutje. Tako izkoristite to jesensko obdobje in okrasite vaš dom v pestrih barvah tega letnega časa.

Pripravila: Nuša Lazar.