Kako izbrati pravo božično darilo?


V času veselega decembra, ko imamo opravka z okraševanjem doma, različnimi srečanji in druženji z družino in prijatelji, nas čaka med drugim še nakup daril. 

1. Pripravite si seznam oseb, ki jih nameravate obdarovati. S tem boste naredili prvi korak k organizaciji nakupovanja, saj boste točno vedeli, za koga vse morate kupiti darila.

2. Za vsako osebo s seznama razmislite, kaj jo veseli: ali rada bere, nosi nakit, ima rada živali, se redno ukvarja s športom, meditira, uporablja kakšno posebno kozmetiko, je sladkosneda, ima rada ročno izdelane stvari ... zapišite to na seznam ob vsaki osebi in tako se vam bo veliko hitreje tudi porodila ideja za ustrezno darilo.

3. Lahko greste v nakupovalno središče, ali obiščete božični sejem ali malo pobrskate po spletnih trgovinah in to pred samim nakupovanjem. Tako se vam morebiti porodi še kakšna dodatna ideja za darilo ... velikokrat namreč ljudje, ko nekaj vidimo, tudi takoj vemo, da je to tisto pravo, kar smo iskali.

4. Uživajte v nasmejanih obrazih obdarovancev, ko bodo prejeli vaša darila. Ni pomembno, ali je darilo veliko, ali majhno, lepo ali manj lepo zavito, pomembno je, da ste podarili darilo iz srca, da ste se posvetili temu, kaj vašega obdarovanca veseli in mu podarili nekaj, kaj to izraža.

V kolikor pa je obhod trgovin, iskanje in kombiniranje daril za vas naporen in bi se temu vsekakor želeli izogniti, potem se obrnite na nas. V Dekorini vam nudimo tudi storitve osebnega nakupovanja in nakupovanja daril.


Pripravila: Nuša Lazar.