Kako izbrati pravo, ustrezno darilo?

Obdarovanje je odličen način, da svojim ljubljenim (družini in prijateljem) pokažemo, da nam je mar, da mislimo nanje in da jih imamo radi. Toda včasih je težko izbrati darilo.

Izbira pravega, ustreznega darila, ki bo obdarovano osebo razveselila, pa še zdaleč ni enostavna. Vsi smo že dobili darilo, ki je kasneje "pristalo" v smeteh. Torej, kaj je dobro upoštevati, ko se boste lotili nakupa daril ... kako izbrati pravo, popolno darilo. Za vas sem pripravila nekaj enostavnih nasvetov.

1. Spodbudite porajanje različnih idej. Na list papirja zapišite vse ideje za darila, na katere se spomnite. Zapišite vse, še tako nenavadne, "čudne" ideje, zapišite vse, na kar se spomnite ...

2. Za osebo, ki jo boste obdarili, dodatno pripravite seznam stvari, ki jo veselijo: ali rada bere, nosi nakit, ima rada živali, se redno ukvarja s športom, meditira, uporablja kakšno posebno kozmetiko, je sladkosneda, ima rada ročno izdelane stvari ....

3. Ko imate pripravljene sezname, "povežite" darila s seznama idej in s seznamom aktivnosti in našli boste nekaj dobrih idej za realizacijo. Seveda je velikost darila oz. ideje odvisna, ali gre za majhno pozornost, okrogli rojstni dan, gesta v znak zahvale ... temu boste seveda izbor darila prilagodili.

4. Razmislite, ali bi osebo razveselilo tudi ročno izdelano darilo, katerega sami pripravite. Če obdarujete prijatelja, bi lahko bilo pravo darilo tisto, s katerim se lahko oba poistovetita ter v darilu prepoznata neko skupno dogodivščino. Pomislite na darilo, ki simbolizira vajin odnos: na primer ročno izdelan album fotografij, izdelana zapestnica prijateljstva, slika, katero sami narišete .... Vložen trud lahko pomeni veliko več kot darilo visoke finančne vrednosti.

5. Uživajte v nasmejanih obrazih obdarovancev, ko bodo prejeli vaša darila. Ni pomembno, ali je darilo veliko, ali majhno, lepo ali manj lepo zavito, pomembno je, da ste podarili darilo iz srca, da ste se posvetili temu, kaj vašega obdarovanca veseli in mu podarili nekaj, kar to izraža.

V kolikor pa je obhod trgovin, iskanje in kombiniranje daril za vas naporen in bi se temu vsekakor želeli izogniti, potem se obrnite na nas. V Dekorini vam nudimo tudi storitve osebnega nakupovanja in nakupovanja daril.

Pripravila: Nuša Lazar.