Izkoristite ta čas za pospravljanje omar

Trenutno imamo čas, saj smo vsi bolj ali manj doma in imamo dodaten čas na razpolago, da lahko opravimo aktivnosti, ki smo jih dolgo odlagali ... kot je tudi pospravljanje omar.

Vsi dobro poznamo to, da želimo stanovanje na hiter način pospraviti in "tiščimo" v omaro, vse kar je mogoče. Tako se v omarah kopiči navlaka, ki lahko zgleda na koncu kot eno veliko skladišče in pospravljanje le-te je naporno ter od nas zahteva veliko časa.

Nasvetov, kako najbolje pospraviti omaro, je veliko. Obstajajo knjige, članki in spletni posnetki. Z vami delim nekaj nasvetov, pa katerih se tudi sama ravnam.

1. Stvari v omara, kar se oblačil tiče, je najbolje imeti zložene po letnih časih: majice z dolgimi rokavi na enem kupu, tiste s kratkimi na drugem.

2. Za boljše in hitrejše iskanje oblačil jih dodatno ločim še na oblačila za prosti čas/neformalna druženja s prijatelji, na oblačila za službo ter oblačila za šport.

3. Ko imate pripravljene sezname, Za tiste med vami, ki imate radi "dodatni red", lahko oblačila zložite tudi po barvni lestvici :-)

4. In kako je s kosi garderobe, ki jih že nekaj mesecev ali morebiti celo let niste oblekli. Ne hranite le-teh, napravite nekaj dobrega in jih podarite dalje. S boste prevetrili vašo omaro, se rešili "starega" in hkrati delovali humanitarno.

5. Ko pospravljate omare z oblačili ali obutvijo, celotno omaro izpraznite, obrišite vse police in jo dobro prezračite. S tem, ko vse čistite in zračite, vnesete novo energijo v prostor in vplivate na vaše dobro počutje. Ko boste omaro pospravili in uredili, boste čutili veliko zadovoljstvo in veselje, verjemite mi :-)

V Dekorini vam naši svetovalci pomagajo pri pospravljanju navlake v omarah, kakor tudi pri organiziranju preprostega in preglednega shranjevanja v omarah - pa naj bodo to oblačila, čevlji, hišni tekstil, kuhinjski pripomočki, ... Več o tem  preberite tukaj.

Glede na trenutni čas in razmere omejitev gibanja in druženja so vam naši strokovnjaki za svetovanje na razpolago preko Skype-a ali Facebook kanala. Za termin svetovanja nas lahko kontakirate po mailu: dekorina@dekorina.si.

Pripravila: Nuša Lazar.