Kaj narediti z vašimi fotografijami?

Kako poskrbeti, da bo nepozabno potovanje v tujino, dogodek kot je rojstvo otroka, poroka, ali drugi slavje, ... ostalo ne le lep spomin, ampak bo tudi del dekoracije vašega doma?

Prvi in najbolj pomemben korak je ta, da si vzamete čas in fotografije iz fotoaparata oz. telefona ustrezno arhivirate na vašem računalniku, ključku, disku, .... Šele nato napravite izbor fotografij, ki jih boste razvili oz. s katerimi boste pripravili ali foto knjigo ali foto platno, jih okvirili ... ali z fotografijami karkoli drugega napravili.

Izbir imate tako kar nekaj:

1. Vsi poznamo foto albume. Pri teh je navada ta, da si fotografije sledijo kronološko glede na dogodek, dopust, potovanje, ... Redki posamezniki se odločijo in pripravijo foto album ločeno za vsak dogodek ali potovanje.

2. Vse bolj popularne so foto knjige. Foto knjiga nudi lepši izgled fotografij. V njo lahko vstavite neomejeno število slik. S foto knjigo lahko vaše življenje ali dogodek spremenite v zgodbo, saj lahko pri oblikovanju uporabljate besedila, znake, oznake

3. Za kakšno posebno fotografijo, tako, ki vam je še posebej ljuba, ki vam je pri srcu, pa se lahko odločite in jo razvijete ter daste v okvir za fotografije na komodo ali omarico. Še bolj izraziti način predstavitve fotografije pa je foto poster - fotografija razvita v velikosti slike na posebnem poster platnu, ki jo nato obesite na steno. Lahko pa iz vaših fotografij naredite foto kolaž in ga kot poster nato razstavite v stanovanju

Vse te različne opcije lahko raziščete na spletu ali se obrnete na foto strokovnjake.


Pripravila: Nuša Lazar.