Sivka oz. lavanda - lepa dišavnica

Imate tudi vi doma grmičke dišavnice sivke oz. lavande? In razmišljate, kako boste njene krasne cvetove uporabili za dekoracijo doma, vikenda ali mogoče celo pisarne?

Pripravljamo se na žetev sivke, ki jo večinoma opravimo v prvi polovici julija. Sivka ne samo, da čudovito diši ter ima lepe majhne modro/sivo/vijolične cvetove ... sivka tudi blagodejno vpliva na vaše počutje, saj zmanjšuje stres, vpliva na dober spanec in tudi odganja mrčes.

In kaj kreativnega lahko iz sivke naredite ter uporabite za dekoracijo vašega doma? Za vas sem pripravila nekaj najbolj pogostih dekorativnih idej s sivko:

  • Veliki ali majhni šopki sivke, ki jih lahko razporedite po vsem stanovanju: v spalnici, v jedilnici, v kopalnici, ...
  • Vrečke sivke oluščenih cvetov sivke, ki jih daste v omaro in tako odganjate molje.
  • Lahko naredite venčke s sivko, saj so stebelca omenjene rastline zelo dolga in z njimi lahko pletete oz. spletete marsikaj.
  • V kolikor imate odlične ročne spretnosti, lahko s cvetovi okrasite dodatke za dom - na primer okvirje za slike, vaze, stenske dekoracije, ...

Prepustite se kreativnosti in idejam, ki jih imate ter uživajte v čudovitem vonju te krasne cvetlice oz. grmička.

V kolikor pa potrebujete nasvet oz. pomoč pri urejanju vašega doma, pa vam bodo naši strokovnjaki s storitvami svetovanja pri opremljanju doma z veseljem pomagali.

Pripravila: Nuša Lazar.