Kako urediti, opremiti otroško sobo

Vsekakor za vašega otroka želite, da se v svoji otroški sobi odlično počuti, da se bo tam rad zadrževal, igral ali počival, opravljal naloge in se učil ter ponoči dobro spal.

Pri opremljanju otroške sobe je pomembno, da je le-ta prilagojena otrokovim potrebam, navadam in starostnemu obdobju. Postavitev pohištva se mora prilagajati razpoložljivosti prostora, osvetlitvi in številu otrok.

Pri opremljanju sobe morate torej upoštevati nekaj osnovnih načel: dolžino in širino sobe, vhod v sobo in okna (zaradi naravne svetlobe), postavitev in širina radiatorja (da le-tega ne zastirate in ovirate dotok toplote), upoštevati prostor za shranjevanje (za igrače, knjige, šolsko opremo in oblačila) ter upoštevati večnamenskost sobe - otroci poleg spanja opravljajo tudi aktivnosti ročnih del, se igrajo in učijo.

Ko se družina odloči za opremljanje otroške sobe, je smiselno upoštevati otrokove želje in interese. Opremljanje otroške sobe je lahko za otroke prava »pustolovščina«. Starši mu lahko pokažejo različne sklope pohištva, otrok pa se odloči za tistega, ki mu je najbolj všeč. Otroka lahko vključimo tudi v izbiro barv za stene, pomaga lahko pri izbiri stenske dekoracije, preproge, posteljnine.

V Dekorini vam naši svetovalci pomagajo pri opremljanju doma oz. svetovanju za lepši doma, tudi pri urejanju otroških sob. Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo svetovali.


Pripravila: Nuša Lazar.