Kreativne ideje - iz starega novo

Vsi imamo doma stvari, katere so odslužile svojemu namenu: so pokvarjene, uničene, nezanimive, ali enostavno stare. A to še ne pomeni, da jih moramo vreči proč.

Vsi imamo doma stvari, ki nimajo več nobenega namena, vendar se jih vseeno težko znebimo. Ali je zadeva "še vedno v redu", ali "bi lahko prišla še kdaj prav" ali pa ima za nas sentimentalno vrednost. V skrajnih primerih lahko to povzroči kopičenje stvari in navlake. V kolikor pa premorete malo domišljije in kreativnosti, lahko iz teh starih stvari naredite nekaj novega.

Predelava, obnovite ali prenova starih predmetov na kreativen način ima več pozitivnih aspektov: recikliramo staro in napravimo nekaj dobrega za naše okolje, neuporabno stvar oz. predmet "oživimo", spodbujamo svojo kreativnost, pri teh aktivnostih lahko vključimo ostale družinske člane in tako preživimo kvaliteten čas skupaj.

Na različnih spletnih portali, kakor v različnih skupinah na družbenih omrežjih najdete velik izbor primerov, kako iz vsakodnevnih in odsluženih stvari narediti nekaj novega: pa naj bo to knjižna polica iz stare lestve, iz starih stolov oblikovan način za shranjevanje (kot viseče omare), stare okvirje za sliko osvežimo in pobarvamo ter naredimo v velik okvir za kolaž fotografij, iz starih bombažnih oblačil naredimo krpe za čiščenje, ali pa denarnice iz starih kavbojk, stare ščipalke za perilo lahko oblikujemo v podstavke za lonce ali pa jih uporabimo za pritrditev fotografij na mrežo ... in še in še je različnih idej. Bodite kreativni, uporabite stare stvari ponovno in naredite s tem nekaj dobrega za naše okolje.

Pripravila: Nuša Lazar.