Božično in novoletno okraševanje doma

Tukaj je mesec december in s tem predpraznični čas. Ta je letos zelo drugačen, a naj vas to ne ovira pri okraševanju vašega doma in občutenju božičnega veselja.

December je mesec veselja in božičnega pričakovanja. Letos smo žal priča drugačnemu decembru, a naj vas to ne ovira pri adventni dekoraciji mize ali okraševanju doma ali peki božičnih piškotov. Po raziskavah naj bi ljudje, ki prej okrasijo dom oz. postavijo božično-novoletno jelko, bili bolj srečni in zadovoljni, saj dlje časa uživajo v lepotah okrašenega doma in prazničnem vzdušju. In v teh časih, katerih smo sedaj, resnično potrebujemo srečne in lepe dni.

In kakšne imate možnosti za okraševanje? V nadaljevanju navajam nekaj preprostih idej za krasitev doma.

• Postavite božično drevo. No, to je najlažji in najhitrejši način, da svojemu domu dodate božični čar.

• Omislite si adventni venček ali obesite božični venček na vodna vrata ali okna..

• Zmeraj dobrodošle so sveče - tudi tiste s prazničnimi vonji, kot so cimet, vanilja ali vonj božičnih piškotov.

• Dodatek božičnih blazin in prazničnega tekstila (prti, odeje, zavese) ustvari prav tako praznično vzdušje.

• Tudi darila lahko prej zavijete in postavite pod vaše drevesce.

• Uporabite okraske in jih razporedite po vsem stanovanju: obesite okraske na okna ali luči; girlande lahko okrasite s pentljami (ali kupljenimi, ali takšnimi, ki ste jih sami izdelali); pobarvajte strože z zlatim ali srebrnim sprejem in z njimi okrasite dom, ...

• Zmeraj odlična ideja pa je peka božičnih piškotov in sladic: pa naj bodo to medenjaki, vaniljevi ali orehovi rogljički, rumove kroglice ali potica, ...

• Vaše malčke kakor tudi "otroka v vas" pa boste razveselili s kakavom ali vročo čokolado s penicami :-)

In brez skrbi, ni vam potrebno nič novega nakupiti, nobenih novih okraskov ali dekoracije. Uporabite to, kar že imate doma skladiščeno, okraske drugače kombinirajte, naredite okraske tudi sami in še in še je možnosti. Na različnih spletnih portalih ali družbenih omrežjih pa boste našli še veliko drugih idej.

V kolikor potrebujete dodatne napotke, nasvete in pomoč pri urejanju doma, pa nas kontaktirajte. Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem pomagali in svetovali pri opremljanju doma.

V Dekorini pa vam želimo lep in vesel december.


Pripravila: Nuša Lazar.