Trendi opremljanja doma 2021

Januarski stres in gneča sta se umirila, sedaj pa se lahko posvetimo urejanju doma. V kolikor iščete ideje in inspiracije, smo za vas zbrali nekaj ključnih trendov za to leto.

Vsi si želimo lep dom ter nam je pomembno, da se v svojem domu počutimo sproščeno in udobno. Vsekakor pa smo ljudje različni in posledično so tudi naši okusi različni, kaj nam je všeč in kaj nam ni. Raznolikost se tako pozna tudi pri trendih opremljanja doma in trendih oblazinjenega pohištva. Da se vam samim ni potrebno prebijati čez neštete spletne strani trendov za leto 2021, sem za vas zbrala nekaj ključnih.

Pandemija koronavirusa vpliva tudi na opremljanje doma. Sedaj večino časa preživimo doma (delamo od doma, telovadimo doma, smo bolj ali manj doma) in ko si prilagajamo način življenja, prilagajamo tudi prostore, v katerih živimo. Tako trendi urejanja doma v letu 2021 težijo v smeri udobja, praktičnosti in funkcionalnosti.

Naravne, zemeljske barve za vso pohištvo so v letu 2021 modni trend. Rjavi, bež, zeleni, sivi in modri toni nas ponesejo v naravno okolje in odpirajo pred nami pokrajine našega planeta. V takšnem vzdušju se je zelo enostavno sprostiti in se resnično sprostiti.

• Moderne so udobne, velike postelje, ki imajo v blago oblečene stranice in s tem ustvarijo še večji občutek domačnosti.

• Pomemben trend v letu 2021 zaznamuje roza barva – vsi odtenki roza barve. Ta je nevtralna in se lahko kombinira tako z enakimi nežnimi, svetlimi toni kot se lahko ustvari kontrast (s temno modro, ali zeleno barvo).

Uporaba naravnih materialov pri interierju se povečuje. Oblikovalci si prizadevajo najti vedno bolj zapletene in prefinjene kombinacije različnih tekstur (npr. les, posejan s kremenom ali marmorjem, keramika z betonom in kovino).

• Skandinavski trendi navdihujejo uporabo lesa kot materiala za opremljanje notranjost, ne samo za talne obloge, ampak tudi za pokrivanje sten in stropov.

• V trendi dekorativnih tkanin za oblazinjeno pohištvo se zrcalijo splošni trendi opremljanja doma:
• Tako so pomembni naravni materiali in naravni barvni toni, ki delujejo umirjeno.
• Hkrati je modna barva tudi pri dekorativnih tkaninah, roza barva oz. vsi odtenki le-te ali barvni vzorci z odtenki roza barve.
• In pomemben trend ostaja še naprej cvetlični vzorec, predvsem divji, barvno intenzivni cvetlični vzorci. Ti so pravi »modni statement«.

Vsekakor se vam samim ni potrebno obremenjevati z iskanjem ustreznih barvnih kombinacij za vaš dom, izbiro pohištva, ali kako z različnimi dodatki v vaš dom prinesti občutek topline in udobja, ... obrnite se na nas in z veseljem vam bomo svetovali, da bo vaš dom takšen, kot si želite.

Pripravila: Nuša Lazar.